6 Признака на дехидратация

Наясно ли сте със страничните ефекти от недостатъчния прием на вода?

Дехидратацията може да има няколко неблагоприятни ефекта върху тялото ви, така че е важно да се уверите, че оставате хидратирани. Ето шест странични ефекта от недостатъчното пиене на вода и как да ги предотвратите.

1. Постоянни главоболия

Един от първите признаци на дехидратация е пулсиращо главоболие. Ако често изпитвате главоболие, това може да е знак, че трябва да пиете повече вода.

2. Бавна функция на червата

Дехидратацията може да доведе до бавна функция на червата и запек. Водата помага за правилната функция не само на тънкото и дебелото черво, но и на всички органи във вашето тяло, така че ако не пиете достатъчно, може да изпитате коремна болка и спазми.

3. Суха кожа

Дехидратацията може да накара кожата ви да стане суха, пепелява и по-малко сияйна. За да поддържате кожата си здрава, е важно да пиете достатъчно вода и да я овлажнявате редовно.

4. Умора

Ако не приемате достатъчно течности, енергийните ви нива могат да спаднат и може да изпитате умора и мозъчна мъгла. Питейната вода може да ви помогне да увеличите енергийните си нива и да подобрите фокуса си.

5. Надебеляване

Дехидратацията понякога може да бъде сбъркана с глад, което води до преяждане. Ако се опитвате да намалите теглото си, важно е да пиете вода редовно, за да намалите калориите, които консумирате.
 

6. Сухота в устата

Ако не пиете достатъчно вода, може да почувствате сухота в устата, което може да затрудни говоренето и преглъщането. За да предотвратите това, не забравяйте да пиете вода през целия ден.

В заключение, да останете хидратирани е от съществено значение за цялостното ви здраве. Ако изпитвате някой от тези странични ефекти, това може да е знак, че трябва да пиете повече вода. Направете приоритет да пиете най-малко шест до осем чаши вода всеки ден, за да сте здрави и хидратирани.

Back to blog